Jag längtar så!



Åh, jag älskar denna bilden på Melvin och hans farfar! Imorgon ses vi! <3


Okunskap och nervositet.

Idag har jag, Melvinsson och Timmy varit i kyrkan och träffat prästen. Det var en mysig liten kyrka och en supertrevlig präst. Vi gick igenom hur dopet kommer gå till, vem som ska göra vad och vilka psalmer som ska sjungas. När han frågade om någon av oss ville läsa en "Tackbön" svarade jag snabbt att Timmy minsann hade varit jätteduktig på det. Men då kom det fram att i så fall får jag hälla upp dopvattnet... Hmm... Jag blev lite nervös! Ska jag - i klackskor som ekar i hela kyrkan - gå fram och hämta en kanna med vatten och lyckas hälla det i den dära skålen? Utan att spilla, tappa kannan, snubbla... Nej, det känns inte riktigt okej :) Timmy vill dessutom gärna byta med mig, så det kanske blir så att jag läser bönen och Timmy fixar vattnet. Vet inte riktigt vad som känns bäst, jag är ganska nervös för båda två :)

När prästen satt där och pratade om hur roligt det var att vi ville döpa Melvin slog det mig hur vansinnigt okunnig jag är i ämnet. Jag har knappt någon aning om vad dopet egentligen innebär, mer än att barnet vigs in i den kristna tron. Vi har ju valt att döpa Melvin för att det är en fin tradition :) tur att jag har en vän som är väldigt duktig i ämnet som kan förklara allt jag inte förstår (Frida, I need you!).

En annan sak som slog mig var att jag tydligen säger "Ja, gud" väldigt ofta när jag pratar. Det kändes inte riktigt okej när prästen satt mittemot. Undra vad han tänkte :)

Nu ska jag läsa igenom den där bönen och se om jag kan samla tillräckligt med mod för att läsa den inför alla släktingar...

Kärlek.




Måndagsmys.

Ibland är måndagar visst inte så dumma :) Vi har storhandlat och ätit en god middag och Melvin har varit jättemysig och duktig hela kvällen. Nu sover han så gott i sin vagga. På fredag ska han få sin spjälsäng eftersom vaggan börjar bli för liten, det ska bli mysigt att fixa iordning den med ett sött spjälskydd och ett fint bäddset. 

Imorgon är det bara en dag kvar tills Melvins farmor och farfar kommer hit - som vi längtar! Det ska bli så himla mysigt, skönt och roligt att ha dem här. Melvin har nog vuxit en hel del sen de var här sist :)

Detta får bli ett kort inlägg, för nu väntar ett varmt bad på mig. Jag blev alldeles genomfrusen efter promenaden ute i kylan, så nu är det dags att tina lite :)

Kärlek.


Sömntuta!



Såhär gott kan man sova i en barbapapapuff. Min gosiga skrutt! <3


Det ljuva livet som småbarnsmamma.

Herregud, så många mysiga, härliga och underbara stunder man får uppleva när man är mamma till en Melvinsson! Det faktum att han inte har sovit ordentligt på hela natten utan istället legat och småskrikit titt som tätt glöms snart bort när han skiner upp i ett tandlöst leende. Även det mindre trevliga faktum att han bajsade på skötbordet mitt under blöjbytet (igen) och dessutom kissade i vattnet när jag skulle tvätta av hans ben i handfatet... Ja, allt sådant glöms bort när jag ser hur glad och nöjd han blir när jag lär sig något nytt. Nu har han till exempel kommit på att han kan sätta sig upp när han halvligger i någons knä eller på sin puff. Och han bara älskar att stoppa saker i munnen, allt han får tag på åker in (även mina och Timmys händer om de skulle komma ivägen).

Apropå tandlösa leenden så är jag lite fundersam på om inte Melvins tänder är på väg. Han har ju som sagt börjat tugga på precis allting och han dregglar som aldrig förr. Och spyr, vilket han nästan aldrig gör i vanliga fall. Samtidigt så nyser och hostar han en hel del, så det kanske bara är en förkylning på gång. Bebisar i den här åldern stoppar väl dessutom allt i munnen ändå?

Nu har faktiskt jag och Melvin krypit ner i sängen, han var så trött och jag var inte det minsta sugen på en promenad till. Vi har redan varit ute i kylan och beställt tårta till dopet. Imorgon ska vi träffa prästen, spännande!

Kärlek.


Bokbus!

Melvins första bok

Såhär mycket tycker Melvinsson om sin gröna, luddiga och prassliga bok!



Melvins första första advent.

Åh, äntligen har jag fått julpynta och göra fint i lägenheten! Det känns så himla mysigt och jag längtar till jul så jag tror att jag blir tokig snart. Imorse tog vi (och framför allt Melvin) sovmorgon ända till tjugo i nio, sedan gick vi upp och tände det första ljuset i adventsljusstaken och åt pepparkakor till frukost. Underbart! (Melvin fick förstås inga pepparkakor, men han var så nöjd så med sin nappflaska).  

Nu sitter jag i soffan efter en långpromenad till On/Off där vi varit och kikat på en ny TV som vi tänkte köpa till oss själva i julklapp. Sedan vi kom hem har vi även hunnit med att äta pizza och ta ett familjebad i badkaret för första gången. Det var jättemysig, Melvin var alldeles nöjd hela tiden. Men det riktiga babysimmet får vänta tills nästa vecka :)

Åh, nu ser jag små söta snöflingor segla ner utanför fönstret. Underbar söndag, minst sagt!

Kärlek.

När tröttheten tar över.

Igår var första dagen som jag inte skrev ett endaste blogginlägg sedan jag startade bloggen. Det fanns inte riktigt tid, och när det väl fanns tid så somnade jag. Typiskt! Men nu tar jag nya och friska tag!

Ullared gick jättebra, vi kom dit runt halv nio och fick till och med parkeringsplats ganska långt fram. Kön var borta så vi smet in i affären och tog det väldigt lugnt. Lite väl lugnt tror jag, för när vi kom till hemavdelningen var det knökat och gick knappt att ta sig fram. Tur att inte Melvinsson var med, för jag råkade ösa ur mig en hel del svordomar åt folk som stannade med vagnen mitt i gångarna (hopplösa amatörer!). Listan med inköp blev ganska lång, lite kläder till trollungen och presenter till William och julklapp till kusinen Adrian och Johan och Jessica. Sedan hittade jag även en lång mysig skjorta, som jag är rädd att jag kommer ha på mig alltid framöver. Jo, så mysig var den :)

Igår kväll fick Melvinsson jätteont i sin mage och skrek i nästan en hel timme, han blev alldeles övertrött och visste knappt vart han skulle ta vägen, stackars vår lille kille! Till slut somnade både han och jag utmattade i sängen, sedan sov han jättegott nästan hela natten med bara en matning vid klockan ett, skönt! Idag har han ändå varit lite trött, så vi har tagit tre promenader så han har fått komma till ro och sova så mycket han behöver. Nu sitter han i sin pappas knä och äter, mysigt. 

Jag sitter och överväger om jag ska orka hänga upp julgardinerna i vardagsrummet, eller om jag helt enkelt ska ge upp dagens bestyr och krypa upp i soffan. Svårt val! Nu spillde jag dessutom ut en kopp med te över köksbordet. Det blir så när man bara hinner dricka upp hälften och låter koppen stå kvar. Underbart. Jag tror att jag får börja med det, sedan vette fasen om inte soffan vinner kampen ikväll...  

Kärlek.

Av längtan till dig.

Nu har jag, Melvinsson och min mamma och pappa äntligen kommit ner till Halmstad och ätit en sen middag tillsammans med min stor-älskling. Mycket gott och mysigt. Som jag har längtat! Det är verkligen jobbigt att vara ifrån honom, jag kan knappt sova på nätterna för att jag är så van att somna så tätt intill honom. 

Just nu sitter jag och (förutom och bloggar) skissar på en handlingslista till Ullared. Jag har ingen aning om vad jag ska köpa, men det brukar ju bli en hel del ändå när man kommer dit. Lite julklappar till trollungen blir det nog förstås :) 

Natti bloggvärlden.

Kärlek.

"Jag har tapat en tand"

Jag och mamma försöker rensa lite bland massor med gamla skolsaker som jag gjorde när jag var liten, herregud vad många härliga skratt vi får! Vi hittade en gammal dagbok som jag skulle skriva till min lärare, där står allt möjligt festlig. Bland annat att jag har "tapat" en tand, att jag "bygt" en koja och att jag "fik atugraer av Jesper Blomkvist och en anan" (i IFK Göteborg). Underbart :)

Melvin har varit en otroligt go liten bebis idag igen, nu ligger han i sitt gym och suger på fingertopparna. Ibland lyckas han få in flygplanet i munnen också, men det är inte riktigt lika gott. Han älskar förresten att gosa med sin snuttetrasa med Tummen på. Han lägger den över hela ansiktet när han ska sova, det är jättesött. Det är så himla roligt att det börjar hända så mycket med honom, att han förstår att han kan ta i saker och göra massor med roliga ljud. Och att han vill sitta upp mer och mer och tycker att det är jätteroligt att busa lite. Han är trots allt en väldigt nyfiken och framåt liten krabat.

Om ett par timmar så bär det av ner till Halmstad igen, som jag längtar! Imorgon blir det dessutom (om vädret tillåter) ett Ullared-besök för inhandling av lite roliga julklappar. Apropå vädret så gick det jättebra att köra bil i snön igår kväll också. Och apropå det så var Johanna och Bempas lille kille (som ska heta William) hur liten och söt som helst! Han försökte skrika lite, men det lät bara jättesött och gulligt. Det är annat än när Melvin tar ton nu för tiden... :)

Kärlek, "Helsningar Emma".

Min trötta älskling.

Gäsp
Såhär liten - och trött - var Melvin på BB. Söt bild :)


Konsten att köra bil på vintervägar.

Jag - som absolut inte är vad man kan kalla "en van bilförare" - har varit ute på de hala vägarna idag. Det gick faktiskt bra, jag kom både fram och hem. Jag råkade bara missa en ganska stor iskant (eller bula...) på vägen men det var ingen skada skedd. Och mer spänning ska det bli! Jag ska nämligen snart hämta moster Jessica vid bussen och köra till hennes syster för ett besök hos den nye bebisen.

Melvin får inte följa med på bebisbesöket, för han ska minsann gå och lägga sig nu. Det känns så skönt att äntligen (oftast) ha någon form av rutin på tillvaron så jag vill inte bryta den. Dessutom känns det onödigt att ta med honom ut i det ruggiga vädret. Han får helt enkelt vara hemma och mysa med sin mormor.

Jag funderar mer och mer på att gå på babysim på söndag. De har drop-in i simhallen då, så jag ska försöka ta med mig både stor-älsklingen och lill-älsklingen dit. Trollungen tycker ju om att bada :) Men jag blir alltid lite nervös inför sådant där, jag menar, hur gör man i duschen? Vart sätter jag Melvin när jag ska duscha eller byta om? Och ska Melvin ha badbyxor på sig? Tur att jag är tillräckligt modig för att gå dit i alla fall :)

Nu får jag faktiskt ta och fixa iordning mig lite, är det någon som ser ut som ett troll så är det nämligen jag.

Kärlek.


Min lille björn.

Min lille björn

Här är förresten - som utlovat - ett kort när Melvin provar sin björnmössa :) En sådan skulle man ha nu i vintertider...


Snö!

Snö!

Såhär såg det ut utanför huset när jag vaknade imorse. Brrr!


En sådan där konstig dag.

Idag är en sådan där dag då ingenting riktigt är som det ska. För det första är det en himla massa snö ute, det var det inte när jag kröp ner i sängen igår kväll. Mamma och Melvins moster Jessica höll på att inte komma iväg till jobbet, för det var ingen som hade skottat åt bussen. Som tur var så kom pappa hem efter sitt dygnspass på Räddningstjänsten, så han fick ge sig ut på vintervägarna igen och köra in dem. För det andra så vaknade Melvin mycket tidigare än planerat ur sin förmiddagslur. Vilket i sin tur ledde till att han var en ovanligt gnällig liten kille, som dessutom tyckte att det var väldigt trevligt att bajsa under själva matningen och kissa under själva blöjbytet... Hmm. Sedan åt han nästan upp alltihopa av maten som var kvar (ovanligt!). Då verkade han ännu mer trött så då gick jag in med honom till hans morfar (som oturligt nog låg och sov). Tydligen var Melvin ännu mer hungrig istället för trött (och det är verkligen ovanligt!), så han fick en slurk till, och nu har jag skickat ut killarna på promenad.

Ja... Så har min dag varit hittills. Dagarna med en tremånadersbebis är sig aldrig riktigt lika :)

Kärlek.


Bebisbesök.

Imorgon ser vi förresten fram emot ett besök hos de nyblivna föräldrarna Johanna och Bempa och deras lille sötnos. Det känns inte alls längesen som Melvinsson var så liten, och det känns inte alls som att han är speciellt stor nu (även om han börjar bli tung att bära runt på alltför länge...). Men han kommer ju att kännas som en riktigt stor kille nu när vi får se deras :) Häftigt!

Mer kärlek.

Avslöjande smulspår på kinderna?

Det är verkligen inte meningen att jag ska hinna blogga idag! Ringer inte den ena, så ringer den andra och ringer inte någon alls så vaknar Melvin eller så ska jag äta... Ja, ni förstår grejen.


Hmm, jag undrar verkligen vad som har hänt med Melvin - han har varit en sådan "snäll" liten kille i ett par dagar nu. Jag funderar lite på om han har varit i pepparkaksburken och ätit en kaka eller två, men han har minsann inga smulspår på kinderna. Antingen har han inte ätit någon pepparkaka eller så är han väldigt bra på att dölja det. Med "snäll" så menar jag förstås inte att han har varit dum tidigare, men nu när han slipper sitt magknip så skriker han inte alls lika ofta, och jag får till och med lägga ner honom i sitt gym (när det passar). Just nu skriker han i stort sett bara när:

1. Han är väldigt trött
2. Han är väldigt hungrig
3. Han tycker att det är tråkigt att ta på sig sin overall och mössa
4. Han tycker att det är ännu tråkigare att lägga sig i vagnen
5. Han vaknar i vagnen/sängen och vill bli gosad med
6. Han tappar nappen på kvällen (om han inte lyckas få in fingertopparna i munnen förstås, dom är också goda!)

Jag brukar använda mig av uteslutningsmetoden. Nu kommer han till exempel vakna snart och känna antingen punkt 2, eller punkt 5. Eller både och :) Det är alltså säkrast att jag skriver klart detta nu så jag lyckas blogga någonting alls idag...

Kärlek.


Söta prickar och barnböcker.

Åh, vad glad man kan bli av en stunds shopping! Jag hittade den sötaste klänningen i hela stan :). Den är svart med små vita prickar, lite 50-talsinspirerad tror jag... Görsöt helt enkelt! Jag tänkte ha den på Melvins dop som är om två veckor. Apropå dopet så hittade jag dessutom ett jättefint minnessmycke till Melvin som han ska få i doppresent. Skönt!

Nu har vi druckit en kopp hemmagjord latte - med riktig lattemjölk. Pappa påstår att man kan lura på mig och mamma vad som helst och att det minsann inte skulle vara någon skillnad på lattemjölk och vanlig mjölk, men jag är helt övertygad om att lattemjölken var mycket godare, krämigare och mer skummande. Så det så!

Mamma och pappa har varit uppe på vinden och hittat massor av mina gamla barnböcker, typ "Totte går till doktorn" och alla Max-böckerna. Jag - som bekant älskar barnböcker - är alldeles överlycklig! Jag ska ta med mig så många jag kan hem och läsa för Melvinsson.

Melvin har verkligen varit en jättemysig bebis nu i ett par dagar, han sover jättebra på nätterna och har faktiskt inte skrikit speciellt mycket alls - dessutom har han inte haft ont i magen det allra minsta. Jag hoppas att det håller i sig såhär, för han är en sådan goding och mår så bra när han slipper sitt nedrans magknip.

Nu blir det lite mys med min stor-älskling innan han åker tillbaka ner till Halmstad <3

Kärlek.


Söndagslyx.

Åh, vad det är härligt med söndagsmorgon! Hemma hos mamma och pappa betyder det nämligen långfrukost, mycket gott! Melvin har dessutom varit jättelugn och legat i sitt gym och sprattlat alldeles själv. Det hör minsann inte till vanligheterna (och jag är övertygad om att det absolut inte kommer gå lika bra när vi är tillbaka i Halmstad. Det är den där Murphy igen...).

Nu ska jag och mamma åka in till Kungsmässan, ett stort köpcenter i Kungsbacka, och titta på en doppresent till Melvinsson. Han får inte följa med, så Timmy och morfar ska busa med honom under tiden. Han ser förresten ut som en liten brunbjörn i sin fina mössa, så söt! Bild kommer :)

Kärlek.


Mr. Pop och kärlek.

Herregud, vad artisterna är härliga i programmet "Så mycket bättre"! Och vilka mysiga tolkningar de gör av varandras låtar. Idag är det Christer Sandelins tur att hyllas, Di Leva kallar honom för Mr. Pop. Festligt! Tänk förresten om alla kan vara så kärleksfulla som Di Leva, vad mysigt det skulle vara i världen :)

Melvin sover äntligen i mamma och pappas stora säng (pappa skulle natta honom och jag tror det slutade med att pappa somnade och inte Melvin... Men nu är det ombytta roller igen). Imorgon ser vi fram emot en skön dag med fotopyssel och ännu mer pepparkakor och kaffe.

Natti! Kärlek.


Ni är så himla söta!

Ni är så söta!

Tack för alla söta kommentarer, det är jätteroligt att läsa och att ni skriver en rad eller två! Däremot så är jag dålig på att svara, men om ni inte får en rad tillbaka här på bloggen så hör jag snart av mig på något annat sätt :)

Kärlek till er alla!

Pepparkakor och Melvins första snö.

När vi åkte från Halmstad igår så tänkte jag att vi lämnade snöovädret bakom oss, eftersom det minsann inte snöade norr om Varberg. Men sent igår kväll hann det ikapp oss och idag är det alldeles vitt ute. Melvin tittar väldigt fundersamt ut genom fönstret, han har en jättesöt skeptisk min och rynkar hela pannan :)

Nu sitter Melvins gammelmormor och gammelmorfar här i köket och vi har fikat med pepparkakor och bullar, mysigt! Melvinsson är väldig osocial och sover för tillfället i sin vagn. Tidigare imorse låg han i sitt babygym och gjorde en himlans massa nya ljud, hela familjen skrattade gott vid köksbordet. Han låter ungefär såhär "Ooouuiiii" och "Mmmuummm" (jag tolkar det som "jag älskar min mamma").

Förut sprang jag på (inte bokstavligen talat) en granne till min mamma och pappa som fick en liten tös ett par dagar innan vi fick Melvin. Så nu har jag bjudit in mig och trollungen på fika i dagarna. Det är så roligt att träffa bebisar i samma ålder som Melvin, för nu kan man verkligen se vilka olika personligheter de har. Deras lilla Olivia ska tydligen vara en ovanligt nöjd liten tjej, skönt! :)

Nu får det bli en kopp kaffe till (tredje idag, tro det eller inte).

Kärlek.


En otröstling.

Usch, vilken dag! Stackars lille Melvin blev en alldeles otröstlig liten kille av vaccinet, som varken har kunnat sova ordentligt eller äta bra. Jag har fått vandra fram och tillbaka i lägenheten - nynnandes alla vaggsånger jag någonsin har kunnat - med Melvin på bröstet. Efter en stund kom underbara (!!) Christine och avlöste bärandet, så att jag kunde äta och packa lite. Nu är vi nämligen hos Melvins mormor och morfar för ett par dagars energisamlande. Även om jag helst spenderar varje vaken minut tillsammans med Melvin, så är det skönt att veta att man inte behöver trösta honom själv varenda gång han skriker eller har ont i magen.

Nu vill jag säga grattis till Johanna (Melvins införlovade mosters syster) och Bempa som har fått en liten kille :) Stort grattis! Melvin vill hemskt gärna komma och hälsa på sin nya lekkamrat när tid och ork finnes ;)

Och ännu ett grattis till Melvins moster och morbror som har fått en jättefin lägenhet i Borås, grattis!

Nu blir det snart räkor, idol och en himlans massa mys.

Kärlek.




Bus!

En glad kille!

En - något suddig - men oj så härlig bild! <3

Hjärtekrossande leenden.

Besöket på BVC idag gick jättebra. Melvin var lite trött och arg, och han tyckte absolut inte om att få vaccinationssprutorna, men sedan så blev han lugn och nu har han sovit i sin vagn ett par timmar. Han har ett ganska hett humör, vår lilleman, och det pratade sköterskan en hel del om. Hon sa att det är ganska besvärligt när han är såhär liten, för han blir ju arg och skriker när han inte får som han vill. Men samtidigt kommer han att lära sig saker väldigt fort och vi kommer ha väldigt roligt med honom. Han kommer antagligen börja krypa och klättra ganska tidigt eftersom han definitivt inte nöjer sig med att ligga still (jag undrar vem han har ärvt sitt obefintliga tålamod av...). Sköterskan beskrev sedan Melvin med orden "en charmör, som inte alltid ler, men när han väl gör det så är det hjärtekrossande". Underbart :) Dessutom sa hon att det inte är något fel på hans mage, och gick igenom allting jättebra. Det var mycket lugnande för en orolig mamma!

Det var också skönt att få veta att han går upp i vikt och växer precis som han ska, eftersom han strular så med maten. Nu väger han runt 6700 g. En riktig liten knubbis och så söt så :)

Nu borde han vakna när som helst och vara alldeles jättehungrig, så det är bäst att jag går och förbereder lite.

Kärlek.


Bönder och tacomys

God kväll!

Dagen började med en mysig promenad med Frida och ett besök hos en fotoaffär där jag hämtade ut Melvins ultraljudsbilder som jag har kopierat för att sätta in i hans fotoalbum. Melvins rutiner kom däremot i gungning eftersom han insisterade på att slå upp sina stora blå samma sekund som vi klev in genom dörren. Vanligtvis sover han ju åtminstone tills jag hunnit äta frukost. Som tur var så var han en jättego liten kille som låg i sitt gym och tittade på de fina figurerna :)

De senaste dagarna har Melvin kommit på att han faktiskt kan ta tag i saker som han ser, det är verkligen jättehäftigt! Han har en liten leksaksfjäril som han tar tag i om man sträcker fram den, det är så himla sött :) Dessutom älskar han sin Tummenfilt, han gosar med den massor när han ligger i vaggan på kvällarna.

Imorgon är det vaccinationsdags, vägning och mätning på bvc. Det känns lite nervöst, men jag håller alla tummar jag har (två) för att han ska slippa få feber.

Nu sitter jag med söta Christine i soffan, vi har haft en jättemysig kväll med tacos, Bonde söker fru och kvällsbad med Melvin. Han har börjat sprattla jättemycket när han badar, och trycker ifrån på baljans kant med fötterna så han nästan slår i huvudet i andra sidan om man inte håller emot. Vi får börja bada med honom i badkaret snart :)

För er som vill titta in på Christines fina blogg så är adressen utredainreda.blogg.se

Kärlek.


He gives me kisses on the lips just for coming home!

Just nu sprider sig en mycket härlig kycklingen-står-i-ugnen-doft i vår lägenhet. Ljuvligt!

Idag har jag och Frida varit hos frisören. Oj, vad det var skönt att bara få bli ompysslad en liten stund! Håret blev ett par centimeter kortare och dessutom fick jag en lite sne och taggig lugg (det ska vara så alltså...). Jag tycker faktiskt att det blev ganska fint, även om jag än så länge blir förvånad när jag ser mig själv i en spegel :)

Idag har jag också ringt och bokat en vaccinationstid till Melvinsson, det blir på torsdag. Jag - som är en aning rädd för nålar - håller tummarna för att Timmy kan gå med. Jag hoppas att Melvin inte får hög feber av sprutorna, men ska köpa lite medicin så jag är beredd.

Nej, nu måste jag fixa lite ris och sås till kycklingen. Dagens måste är förresten att lyssna på Jack Johnson och låten Angel. Så himla mysig!

Kärlek.

Oplanerad sömn.

Nu har jag och Melvin sovit i flera timmar i sängen med näsorna mot varandra och händerna ihopgosade. Det var förstås inte riktigt meningen att somna, än mindre att sova så länge... Men det var behövligt, Melvin var jätteledsen innan han somnade. Han verkar ha ett väldigt stort sömnbehov den lille killen för han sover minsann hela förmiddagarna om jag går ut och går med honom efter hans frukost. Det är skönt att han får sova flera timmar i sträck utan att ha ont i sin mage :)

Föräldragruppen var jättemysig. De flesta bebisarna var mycket mindre än Melvin, bara runt 6-7 veckor gamla. Tänk att Melvin har varit så liten också! Melvinsson spanade lite på en söt liten tjej som var ett par veckor äldre än honom, mamman verkade dessutom vara i min ålder. Jag funderar på att ringa henne och fråga om hon vill ta en promenad någon dag, det hade varit jätteroligt att börja träffa någon i samma läge. Melvin kanske kan få sin första kompis också :)  

Jag håller tummarna att Melvin vaknar snart och vill äta en gång till innan natten, han har ju inte ens fått på sig pyjamas. Hmm, hoppas han sover hela natten även om han somnade redan runt klockan 6....

Natti! Kärlek.


Frukost och köttbullestekning.

God morgon!

Idag har jag många saker på gång samtidigt. Efter den numer rutinmässiga morgonpromenaden så satte jag mig för att äta lite frukost, men då slog det mig att jag måste hinna äta lunch innan föräldragruppen. Fick fram lite makaroner och köttbullar som fick laga sig själva på spisen medan jag försökte äta musli med honung och havredryck (ny favorit!). Samtidigt kom jag att tänka på att jag kanske inte kan dyka upp på föräldragruppen och se ut som den trötta mamma jag faktiskt är, så frukosten fick ta en paus för lite hårplattning, sminkning och påklädning i vettiga kläder.

Nu är det snart dags att väcka liv i Melvinsson som också måste äta innan vi ska gå. Han åt vid klockan två i natt, för att sedan vakna vid femtiden för att skrika över massor med saker. För det första hade han en himla massa gaser i sin lilla mage (hur får allt plats?), sen märkte jag att pyjamasen var lite blöt. Efter ett snabbt blöjbyte i sängen visade det sig att han också var hungrig. Till slut fick vi krypa ner i sängen igen, där vi låg och gosade tills vi somnade om båda två. Han ligger och klappar och klämmer på mina händer när han håller på att somna, så gosigt så!

Kärlek.

Tidsbrist.

Hmm, ibland är det verkligen svårt att hinna skriva lite här. Men jag gör mitt bästa :)

Helgen har varit helt perfekt med mycket god mat och massor med mys. På lördagen tog vi en runda på stan och jag köpte ett nytt fotoalbum till alla korten. Apropå det så har jag även fått prova fina Helenas systemkamera, herregud vad det blir fina kort! Hade de inte varit så vansinnigt dyra hade jag köpt mig en bums, men det får vänta. En vacker dag så kanske... Jag har också lyckats hänga upp mina gardiner med söta hjärtan på, jag blev så himla nöjd! Tänkte lägga upp en bild här så ni får se. Dessutom har jag hunnit rensa ur Melvins klädlåda. Jag har verkligen tänkt göra det hur länge som helst, för den har varit minst sagt jätterörig. Men nu är den bara fylld med kläder som för det första verkligen passar och för det andra ligger alldeles fint i små högar. Härligt! Melvin har också haft en mysig helg. Han har till och med nöjt sig med att bara äta en gång per natt, det har han aldrig gjort innan. Jag håller tummarna för att det blir en vana!

Imorgon väntar första träffen med föräldragruppen på BVC, och jag är faktiskt lite nervös och förväntansfull. Hoppas att det kommer många trevliga pappor och mammor som vi kan börja träffa och utbyta erfarenheter med! Och hoppas Melvinsson är på bra humör och tycker det är roligt att träffa andra små bebisar.

Nu ropar sängen efter mig, den tycker minsann att det var läggdags för längesen. Jag måste erkänna att jag står med datorn på skötbordet och tandborsten i högsta hugg...

Natti, natti!

Kärlek.

Vill så mycket, men säger så lite.

Just nu ligger jag, Helena och Melvin i sängen och pratar. Melvin vill jättegärna vara med och prata och kommer med sina egna ljud hela tiden. När jag frågade vad jag skulle skriva som rubrik på detta inlägget svarade han "Ooouuh!" med ett stort leende. Det är så roligt att tänka att han verkligen vill säga något med alla ljud och läten, det ska bli så himla spännande att följa utvecklingen fram tills han börjar prata (och vidare så klart)!

Helena och Melvin försöker öva på att rulla över från rygg till mage (ja alltså, Helena försöker lära Melvin att rulla runt, inte tvärtom), så nu måste jag sluta skriva så jag inte missar något.

Det får bli ett längre inlägg imorgon :)

Kärlek.

Äntligen fredag!

Jag - som går hemma hela veckorna - tycker att det känns fantastiskt skönt med fredag! Fredag betyder nämligen helg, och helg betyder att:

... Jag får spendera två hela dagar med Timmy utan att han ska till skolan
... Andy och Helena kommer hit :)
... Jag får en timmes sovmorgon (eftersom Andy och Helena kommer hit)
... Jag får äta massor med god mat (också eftersom Andy och (framför allt) Helena kommer hit)

En mycket mysig helg att se fram emot, trots det ruggiga vädret. 

Kärlek.  




Dagens sanningar.

Det här har jag lärt mig idag:

- Blöta stickade mössor och/eller vantar luktar inte direkt gott.

- Tidiga morgonpromenader kan vara uppiggande, även om det börjar ösregna.

- Tvätten vill varken krypa in i tvättmaskinen på eget bevåg, eller vika ihop sig själv för att gå och lägga sig i garderoben.

- Personen som har ristat in ordet "vinterbengk" på bänken i parken kan inte stava.

Sedan intalar jag mig också att jag får hänga upp julgardinerna i köket idag, för det är inga tomtar på - utan bara söta hjärtan. Så tekniskt sett räknas de nog inte som just julgardiner utan bara som gardiner med söta hjärtan
 
Kärlek.


Förvirring, oreda och tårtkalas.

Idag har jag äntligen haft tid att pyssla med Melvins första fotoalbum. Ostrategisk som jag är, försökte jag inleda med i alla fall en liten tillstymmelse till taktik. Jag började med att sortera alla kort efter vilken händelse de tillhörde, exempelvis tiden på BB eller första besöket av mormor och morfar. Så långt gick allting utmärkt. Det blev värre när jag räknade papprena i albumet och kom fram till att väldigt få av alla mina kort skulle få plats. Så, dags att sortera bort... Men oj, vad svårt det var - och vad förvirrad jag blev! Till slut bestämde jag mig för att bara ta de allra, allra finaste korten till detta albumet, sätta in de mindre fina i ett annat album och spara de nyaste till nästa album (som måste inhandlas snarast, för korten svämmar över hela köksbordet).

När Timmy kom hem från skolan bar det av till Maxi mitt i den härliga nu-har-alla-slutat-jobbet-och-ska-handla-på-vägen-hem-ruschen, men Melvin klarade det galant om än med väldigt många gäspningar. När vi kom hem så trodde vi att han skulle somna direkt, men inte då. Han somnade bara en snabbis i vagnen på väg till Timmys kompis tårtkalas, men till och med där var han glad och nöjd (och mycket fin i jeans och skjorta). Nu har vi kommit hem och lagt honom i vaggan, så nu borde han somna vilken sekund som helst. Vår duktiga lilla kille!

Nu ska jag göra ett försök med korten igen, skam den som ger sig!

Kärlek.


Kvällsbad med grodan

Jag och lill-älsklingen har varit ensamma en stund i kväll medan stor-älsklingen spelade innebandy. Eftersom Melvin var mätt och nöjd fick han ta ett litet bad. Han verkligen älskar att bada! Han ligger i baljan och ler hela tiden och sprattlar med benen. Precis som den lilla groda han är - och så himlans söt!  

Eftersom han varit så lugn nu i ett par dagar - och inte verkar ha haft speciellt ont i den lilla runda magen - så övar vi på att lägga honom i vaggan när det närmar sig läggdax. Med nappen i munnen och snuttefilten mellan händerna så verkar han faktiskt trivas alldeles utmärkt, även om det tar lång tid innan han somnar. 

Nu är det bara att konstatera att det är läggdax för en trött mamma också, men lite kvällsmat får det allt vara först. Natti!

Kärlek.


Lagen om alltings inneboende ondska.

Efter att jag nämnde Murphys lag i det förra inlägget var jag ju självklart tvungen att wikipedia den. Hittade den ursprungliga formuleringen av lagen som lyder:

"Om det finns två eller fler sätt att göra något, och ett av dessa sätt leder till en katastrof, så kommer någon att göra det på det sättet".

Läste sedan vidare och hittade en annan tolkning av den:

"När någonting som inte kan gå sönder, går sönder, så sker det på ett ställe som är omöjligt att komma åt för att reparera".

Så sant, så sant.

Kärlek.

Sömntutor och vattenkokare.

Först och främst vill jag gratulera Melvins morbor Johan, som fått jobb i Borås som brandingenjör! Stort grattis och lycka till! Melvin viskade i mitt öra att han hemskt gärna kommer och hälsar på och tittar på de fina djuren i parken :)

Jag trodde knappt mina ögon imorse - klockan var inte mindre än halv tio när Melvin vaknade! Då hade han visserligen ätit vid klockan ett och vid halv fem, och sedan hade han haft lite, lite ont i magen runt klockan sju (men han somnade om nästan direkt när jag la honom på mage). Jag undrar om koliken har börjat ge sig nu? Håll tummarna! Vi hann däremot inte mycket mer än att ha vår mysiga morgonblöjbytarstund innan han började att gäspa igen, så nu har vi tagit en promenad och han sover så gott i sin vagn. Sömntuta!

En annan överraskande sak är att min vattenkokare verkar ha lagat sig själv i skåpet. Jag blev tokig på den för ett tag sedan för att själva "på-knappen" inte ville fungera, men när jag skulle ta ner den och visa detta för svärfar i helgen så fungerade den (självklart) exemplariskt. Och den fungerar fortfarande! (Misstänkte annars att det kunde vara någon form av Murphys lag som gällde och att vattenkokaren inte skulle fungera det allra minsta när svärfar hade åkt hem). 

Nu ska jag plocka fram lite kycklingfiléer till middagen innan det är dax för min (nästan) dagliga röja-upp-lite-i-lägenheten-runda. Melvin har redan den dåliga vanan att sprida ut sina saker överallt... hmm... :) 

Kärlek.


Frusen.

Det känns bokstavligen talat som om det vore minusgrader i vår lilla lägenhet - och ändå har jag på mig tjocktröja och sådana dära duntossor! Att frysa är förstås en ny upplevelse sedan graviditeten, då var jag alltid alldeles överhettad och frös inte det minsta. Apropå graviditeten tänkte jag lägga upp min förlossningsberättelse här på bloggen. Jag ska bara färska upp minnet och skriva den först... Håll ut!

Nu trillar snart underbara Annika in på en värmande kopp te och pepparkakor, mys!

Kärlek.


När nätterna blir långa...

God middag!

Mitt lilla troll sover som en prins på balkongen, så jag passar på att skriva en rad eller två här.

Det har varit en ganska rörig natt. Melvin vill inte äta ordentligt när han väl vaknar och är hungrig utan trivs bäst med att skrika så hela kvarteret vaknar för att sedan äta lite, skrika lite till för att slutligen somna om... För att bara ett par timmar senare ta om hela rutinen. Men morgonen har gått jättebra, vi hade mys med ett väldigt långt blöjbyte innefattande magmassage och sångstund (med en mycket härlig morgonröst från min sida, Melvin däremot verkade uppsjungen och klar). Han har redan börjat komma med högljudda skrattliknande ljud när han ler ibland. Och han har börjat tycka om att "snutta", när jag lägger en filt eller snuttis över hans händer så tar han upp den till munnen, smakar och slickar lite på den. Sött! Nu har vi varit ute på en kort promenad och Melvin har sovit i snart en hel timme, så jag har hunnit äta frukost i lugn och ro.

Nu tänkte jag ta en svängom med herr Dammsugare. Sedan hoppas jag innerligt att herr Brevbärare har med sig mina framkallningar så att jag kan börja pyssla med Melvins fotoalbum, mys!

Kärlek.  


Morgonmys och minusgrader.

God morgon!

När jag vaknade imorse låg Melvin bredvid med alldeles uppspärrade stora blåa ögon. Oemotståndliga som de är så fanns det inget annat alternativ än att gosa lite. Melvin har börjat göra massor med nya ljud och det är så roligt att prata och busa lite försiktigt med honom. På förra bvc-besöket så tipsade sköterskan om att prata så mycket som möjligt med Melvin - och att börja med pekböcker även om det verkar lite tidigt. Jag som älskar böcker (och knappt kan bärga mig till den dagen när jag och Melvin sitter i sängen och läser godnattsagor) har därför inhandlat en prasslig och luddig liten bok med söta bilder på djuren på landet. Eftersom jag inte kunde hålla fingrarna borta (och antagligen spenderade alldeles för lång tid i bokaffären enligt Timmy) så köptes även en barbapapabok och en bok med massagesagor. Melvin och jag försöker göra magmassage på hans onda lilla mage varje dag och när han blir lite äldre kan vi fortsätta med dessa söta sagorna. 

Apropå absolut ingenting så var det minusgrader och klarblå himmel när Timmy skulle cykla till skolan imorse. Brrr! Jag - som är en minst sagt frusen själ - kröp med glädje ner under täcket igen.

Nu kom söta Frida hit :)

Kärlek.


Nu har kalaset börjat.

God kväll!

Ikväll är det någon form av minikalas i vår lilla lägenhet. Jag och min familj skulle nämligen egentligen ha befunnit oss i Lidköping hos Timmys släkt, där vi skulle ha gått på födelsedagskalas hos Timmys moster. Men eftersom planerna blev ändrade fick svärmor och svärfar med sig massor med kalastillbehör ner hit istället (tusen tack, Susanne! Och stort grattis i förskott!). Så här har vi inlett kvällen med varsin bit smörgåstårta som senare (efter huvudrätten bestående av pizza) ska följas upp med god marängswiss. Inte dumt alls!

Idag har vi även hunnit med lite julsakshopping på stan. En röd julstjärna har inhandlats och julgranskulor som ska hängas upp i fönstret. På Åhlens sprang vi även på en liten tomtedräkt till Melvinsson, den var så tokigt söt så vi kunde inte låta bli att köpa den. Men sen slog det mig att han kanske blir lite tveksam på tomtens existens när han förstår att alla kan ha på sig likadana kläder som tomten. Tur att han inte är så gammal än. Nu fattas bara en mysig julskiva sedan är allt färdigt för julmys lägenheten. Det ska bli mysigt att julpynta här för första gången, jag ska erkänna att det redan kliar i fingrarna och det kommer bli svårt att hålla sig till första advent.

Nu är det förresten bara en månad kvar till Melvins dop. Det ska bli spännande att se hur många släktingar som kommer hit, vi är ju trots allt runt 70 stycken totalt...

Kärlek.


Höstmys!

Här är bilder från igår som jag lovade er.

Här är bilder från igår som jag lovade er. Det här är jag bland alla löv på galgberget.


Jag och Melvinsson.

Och det här är jag och Melvinsson. Han är så söt i sin fina overall. Men han ser förstås inte ut att uppskatta pussen speciellt mycket... :)

Konsten att passa på.

Hejhej!

Idag har jag övat på att passa på. Jag har nämligen upptäck att man som mamma måste kunna passa på - med precis allting. Så medan Melvin äntligen föll in i en längre slummer fick jag fram rengöringsmedlet, trasorna, dammsugaren och moppen för en rekordsnabb storstädning. Sovrummet sparade jag till nästa tillfälle som ges, men förövrigt är vår lilla tvåa faktiskt ovanligt ren just nu. Skönt! Annat mammor får passa på med är att äta, sova, prata i telefon, duscha, blogga... Ja, det är verkligen en omställning - om än en väldigt underbar omställning - att alltid sätta någon annan i första hand. Det är samtidigt det mest fantastiska och otroliga man någonsin kan vara med om. Jag trivs faktiskt alldeles utmärkt med att alltid komma tvåa, jag hoppas till och med att jag kommer trea eller fyra en vacker dag.  
 
Under dagen passade jag även på att ringa och bjuda hit mina underbara svärföräldrar för att få lite hjälp med vår lilla skrikbebis över helgen. Jag är så otroligt tacksam för all hjälp och stöttning vi får, ni är fantastiska! Nu har vi tacos- och idolmys i soffan, och kvällen kunde inte vara bättre. Till och med Melvinsson verkar nöjd, svärmor har tagit på honom hans söta djurpyjamas och vaggar honom i vagnen. Jag håller tummarna för att han får en lugn natt utan magont.

Nu är det tandborstningsdax, ifall jag skulle råka passa på att somna i soffan...

Kärlek.


Sovrumsanteckningar.

God kväll!

Det här har varit en minst sagt lång dag! Efter en ganska orolig natt från Melvins sida av sängen så började morgonen ändå ganska lugnt med Melvin i sin babysitter och jag ätandes frukost på stående fot. Det där med frukosten börjar bli en vana, tyvärr. Men man får ju så mycket mer gjort om man har frukosten i ena handen och samtidigt låter den andra handen greja med annat. Jag är egentligen ett stort fan av långa frukostar. Helst i flera omgångar - den första med te och rostat bröd, den andra med nån form av yoggi/gröt/musli-variant. Och juice såklart. Och ägg. Ja, ja, jag lovar att ta hela min frukostkärleksförklaring vid ett senare tillfälle. 

Melvins mormor och morfar tittade in på en snabbvisit (som av någon anledning inte riktigt blev vad du kan kalla "snabb") på sin väg till kalmartrakten och ett besök hos Melvinssons gammelfarmor. Mycket trevligt! Efter en kopp kaffe bar det iväg till BVC för vägning och mätning av den lille parveln. Han är minsann inte en sådan liten parvel längre, utan har blivit en riktigt sexkilosklump med dubbelhakor och valkar på låren. Så himla mysigt, precis som en liten (stor) bebis ska vara. Efter ytterligare en kopp kaffe tog jag, Melvin och söta Christine en riktig långpromenad i det fina höstvädret. Det blev många fina kort tagna, så om ni håller ut tills imorgon kanske jag kan lägga upp ett eller annat. Teknisk som jag är.

Nu har Timmy förvisat mig till sovrummet. Tanken är att jag ska få sova första delen av kvällen/natten, för att sedan byta av med Timmy så han får sova en stund innan väckarklockans ljuva toner ljuder. Om Melvin insisterar på att hålla uppe sina stora blå det vill säga. Så, god natt världen!

Kärlek.

Det här är jag.

Jag tycker att det här verkar vara en mycket vettig plats för en snabb beskrivning av vem jag är. Ja, som namnet på bloggen kanske avslöjar så är jag Melvins mamma. Han heter alltså inte Melvinsson, inte ens i efternamn, men det är ett av de mest förekommande smeknamnen på honom här i vår lägenhet. Melvin fyller snart ett halvt halvår (tre månader), just nu verkar han bli lycklig av att titta på färgglada saker som hänger och se sig själv i en spegel - och han växer så det knakar! Hur som helst. Själv så heter jag Emma, är snart 22 och ett halvt år ung och bor sedan drygt två år i Per Gessles härliga hemstad Halmstad. Här regnar det alltid horisontellt och åt vilket håll du än går så blåser det motvind. Men trots rådande väderförhållanden trivs jag och min lilla familj alldeles förträffligt.

Saker som gör mig förälskad är självklart min sambo Timmy, Melvinssons tandlösa leenden, U2, saltvatten, sådana där godisjordgubbar med socker på, söta klänningar, Lars Winnerbäcks fantastiska texter och långa bad i badkaret (som nu för tiden har en tendens att bli väldigt korta eftersom Melvin av någon outgrundlig anledning alltid vaknar när jag krupit ner).

Just nu är jag mammaledig från mina högskolestudier och de stunder som Melvin sover så hittar du mig mest sannolikt sovandes, panikstädandes eller framför program som Vänner, Ensam mamma söker eller Idol - alltid med en chokladbit i handen och goda vänner i närheten. Och ja, från och med nu kommer ni även finna mig bloggandes - minst sagt spännande!  


Det här har jag på hjärtat.

Härmed kastar jag mig handlöst in i bloggvärlden! Här är tanken att du ska kunna läsa om mina vardagsbestyr med min son Melvin och alla roliga, festliga, hopplösa och finurliga påhitt som kantar våra dagar. Hoppas du följer med!


RSS 2.0